Mijn verhaal - Liesbet Van Hende
6268
page-template-default,page,page-id-6268,cookies-not-set,edgt-cpt-1.0.2,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,liesbet van hende-ver-2.2, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,paspartu_border_on_edges,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Mijn verhaal

Hallo,

zoals ik al zei, mijn naam is Liesbet, toegepast psycholoog van opleiding en souldiver in hart en nieren.

In 2012 maakte ik de moeilijkste beslissing uit mijn leven. Eentje die m’n hele leven, mijn hele ik overhoop zou halen. Ik dacht dat ik wist waaraan ik begon. Dat als ik herinnerd werd aan de reden waarom ik die beslissing had gemaakt, ik er wel mee zou kunnen omgaan.

Little did I know hoeveel impact het op mij zou hebben.

In oktober dat jaar werd ik ongepland zwanger. De omstandigheden deden me kiezen voor abortus. Ik schreef een brief naar mezelf en ging door met mijn leven. Maar bij elke stap die ik zette struikelde ik. Tot de dag dat ik de durf had naar de steen, de knoop op mijn pad te kijken.

De pijn, he verdriet, de schaamte, de kwaadheid, schuld en zoveel meer hadden mijn leven overgenomen. Ik overleefde, was op de vlucht. Op de vlucht voor mezelf.
Uiteindelijk kon ik niet anders dan ernaar kijken, beetje bij beetje toe te laten hoe ik me voelde. Traumawerk kwam op mijn pad en daarmee ook weer een beetje licht.

In 2016 richte ik mijn eigen praktijk op na jaren gewerkt te hebben in recruitment en HR. Helaas kon ik mijn ei daar niet kwijt. En sinds de abortus is het voor mij ook veel moeilijker dingen vol te houden die niet bij me passen, die wringen, waar ik het nut niet van inzie, die me niet doen groeien, een meerwaarde zijn voor niet enkel mezelf maar zoveel anderen. Bijdragen aan ‘worldpeace’. Want peace begint bij jezelf accepteren en je kwetsuren verwerken. 

Beetje bij beetje groeide het idee om met mijn verhaal naar buiten te komen en de mensen (vrouwen en mannen) die net als ik door een onverwachte/ongeplande zwangerschap overvallen worden te begeleiden. Door het oerwoud van gevoelens. Want dat is het. Een jungle.

Jou laten voelen dat je niet alleen bent, want zo heb ik me heel vaak gevoeld: alleen, veroordeeld, schuldig, gekwetst, …

Ik zocht het uiteindelijk zelf uit, maar makkelijk was ht niet. Is het nog steeds niet. Ik wil mijn kennis delen, wat voor mij gewerkt heeft, wat niet, hoe ik ben gekomen tot de diepe dankbaarheid die ik tegenwoordig soms voel. Hoe het me geholpen heeft veel dichter bij mezelf te komen door dit hele verhaal.

Ik wil jou begeleiden, jij die ooit in de situatie van een ongeplande zwangerschap terechtkwam of bent. Gedurende het hele proces of wanneer je me nodig hebt. 

Wat je ook beslist (hebt): abortus, adoptie of doorgaan met de zwangerschap, het gooit je leven overhoop, doet je over heel veel dingen nadenken, duwt je met je gezicht in je kwetsuren waar je tot voor kort van kon weglopen. Of je loopt er heel hard van weg, zoals ik in het begin deed. Maar wat in je zit dat raak je niet kwijt door het te negeren.

Maakt niet uit hoe lang het geleden is.

Ik wil er voor jou/jullie zijn om je bij te staan op je pad. Je moet het wel zelf lopen, maar ik loop naast je wanneer je dat nodig hebt. Om de uitdagingen van de jungle te verslaan, dichter bij de kern te komen, te groeien en te helen zodat ook jij rust kan vinden, acceptatie, transformatie.

Het wordt een ontdekkingstocht naar je diepere zelf, je ware zelf.

Geen gemakkelijke weg, dat kan ik je alvast vertellen. Ook ik dacht regelmatig aan opgeven. Maar elke stap is het waard.

Het is zoals een hoge berg beklimmen: onderweg zie je het niet altijd meer zitten, maar eens boven is het uitzicht prachtig. Wel, elke laag die je ontdekt van jezelf, pelt zoals een ajuin heeft datzelfde effect. Het prikt tijdens maar het gevoel als de laag gepeld is is magisch, brengt rust, dankbaarheid en inzicht.

Heb je een vraag, wil je een afspraak of meer info klik dan onderaan de pagina op ‘contacteer mij’ of volg me via de blog, op Facebook of Instagram. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Groetjes,

Liesbet

Bewerkt (4 of 28)
20180601_lapointlvl2_3825
thumb__DSC1757_1024
over5

Lorem ipsum

Sit iusto phaedrum ut, in has enim qualisque. Ut isque bonorum molestiae nam. Ei vim sale modus fuisset, sea putant persius scriptorem eu, no maiorum concludaturque eum.

Lorem ipsum

Sit iusto phaedrum ut, in has enim qualisque. Ut isque bonorum molestiae nam. Ei vim sale modus fuisset, sea putant persius scriptorem eu, no maiorum concludaturque eum.